Природні заповідники рятуватимуть за 14 млн ґрантових євро.

За 14 млн євро ґрантових коштів в Україні розвиватимуть природно-заповідні об’єкти. Серед перших в екологічному проекті – природний заповідник «Горгани»  та Карпатський біосферний заповідник, розповів міністр екології Остап Семерак, повідомили в прес-службі Львівської облдержадміністрації.

 

Реалізація українсько-німецького проекту «Підтримка природно-заповідних територій України» розпочалася 1 травня 2016 року.

 

«Вперше за часи незалежної України ґрантовим проектом виділено 14 мільйонів євро на розвиток національних природних парків, біосферних та природних заповідників України. Це – унікальна можливість зберегти і розвинути  природно-заповідні об’єкти  Карпат», ― наголосив Остап Семерак.

 

Проект буде реалізовуватися поетапно і першими у планах є дві природоохоронні території в Карпатах – природний заповідник «Горгани» та Карпатський біосферний заповідник. Його метою є розвиток системи управління природоохоронними територіями, відновлення та будівництво інфраструктурних об'єктів на природоохоронних територіях.

 

Остап Семерак наголосив, що одним із пріоритетів в діяльності парків має стати збереження карпатських пралісів.

 

Реалізація проекту «Збереження карпатських пралісів» передбачає розширення територій та посилення природоохоронних спроможностей дев’яти національних природних парків загальною площею понад 236 га. Серед них – Карпатський, Верховинський, Черемоський, Вижницький, Сколівські Бескиди, Гуцульщина, Синевір, Ужанський національні природні парки.

06.05.2016