Двоє військових, які від вибуху під час навчань на Яворівському полігоні у Львівській області потрапили до лікарні, перебувають у стабільному стані, повідомив речник генштабу ЗСУ Владислав Селезньов, передає канал 112.

 

Він також повідомив подробиці інциденту.

 

«У результаті стрільби з автоматичного гранатомету АГС-17 «Пламя» одна з гранат розірвалась за 3 метри від стрільців, через що один з них отримав поранення, несумісні з життям, а двоє – різного ступеню тяжкості: в одного осколок в нозі, в другого – у грудях», – сказав Владислав Селезньов.

 

За його словами, на місці працює слідча група та представники військової прокуратури, які мають встановити причини трагедії: за попередніми даними, порушення правил безпеки військовими або інструкторами не зафіксовано.

 

Керівник західного регіонального медіа-центру Міноборони Олександр Поронюк додав, що начальник військового медично-клінічного центру західного регіону полковник Іван Гайда повідомив, що військові поза небезпекою і протягом двох тижнів вони повернуться у частину.

 

Олександр Поронюк зазначив, що сьогодні, 6 травня, відбудеться брифінг військового прокурора, на якому можуть розповісти про прични вибуху.

06.05.2016