Комітет виборців звинуватив ЦВК у порушенні закону через непризначення проміжних виборів в окрузі Насалика.

Центральна виборча комісія порушила Закон «Про вибори народних депутатів України», не призначивши проміжні ‪‎вибори в одномандатних округах №151 та №85 у визначений законом термін, заявили у Комітеті виборців України.

 

Відповідно до закону, ЦВК призначає проміжні вибори в одномандатних округах не пізніше як у десятиденний строк з дня дострокового припинення повноважень депутатів, обраних в цих округах.

 

Верховна Рада достроково припинила повноваження народних депутатів Тараса Кутового (ВО №151) та Ігоря Насалика (ВО №85), які увійшли до складу Кабінету Міністрів України, ще 14 квітня, спікер ВРУ Андрій Парубій підписав відповідні постанови (№№ 1104,1106) 22 квітня, проте станом на сьогодні ЦВК так і не призначила проміжні вибори.

 

У той же час ЦВК вчасно розглянула постанови ВРУ про дострокове припинення повноважень депутатів, які пройшли до Верховної Ради по списку і також увійшли до складу уряду.

 

«Така ситуація свідчить про те, що ЦВК застосовує подвійні стандарти щодо депутатів, які увійшли до складу Кабінету Міністрів. КВУ закликає ЦВК не порушувати Закон «Про вибори народних депутатів України» і невідкладно призначити проміжні вибори в округах №151 та №85», — кажуть у КВУ.

 

Як повідомляв Z, Ігор Насалик, обраний народним депутатом у Калуші, став міністром енергетики та вугільної промисловості.

 

 

 

04.05.2016