Проросійські активісти у Молдові деякий час блокували військову американську колону.

Депутати Партії соціалістів Молдови разом з активістами молодіжної організації «Молода гвардія» вночі з понеділка на вівторок перекрили в’їзд до країни з прикордонного пункту Скулень.

 

 

Американська військова колони, яка налічувала понад сто одиниць техніки, намагалася в той час проїхати до Молдови для проведення  спільних навчаннях Dragon Pioneer 2016 – повідомило видання Newsmaker.md.

 

Соціалісти й «молодогвардійці» з георгіївськими стрічками на грудях зустріли американських вояків плакатами на кшталт: «НАТО нам не потрібне!», «Молдова – нейтральна держава!».

 

Лідер соціалістів Ігор Додон, заявив, що депутати його партії перевіряли «документи у натовських солдатів і на техніку».

 

Щоб врегулювати ситуацію, з соціалістами провели перемовини представники МВС і Міністерства оборони Молдови. У вівторок зранку колона американської військової техніки продовжила рух.

 

Маневри розпочнуться третього травня в Бельцях і в селі Негрешти Страшенського району. Завершаться вони 20 травня. З боку Молдови в навчаннях візьме участь 165 солдатів і офіцерів Національної армії, а також 40 одиниць техніки. Мета спільних навчань – відпрацювання злагоджених бойових дій, військових передислокацій і інженерних операцій, а також виявлення та знищення вибухових пристроїв, надання медичної допомоги та евакуація поранених.

03.05.2016