Генсек Ради Європи закликав скасувати рішення про заборону Меджлісу.

Генеральний секретар Ради Європи Торбйорн Ягланд закликав скасувати рішення про заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу.

 

Про це йдеться у заяві Ягланда, поширеній на офіційній сторінці Ради Європи.

 

"Я дуже стурбований рішенням, прийнятим судом у Сімферополі, про оголошення Меджлісу кримськотатарського народу "екстремістською організацією" і заборонити його", – наголосив Ягланд.

 

"У доповіді, що нещодавно була представлена делегацією з прав людини, котру я спорядив до Криму, голова делегації Жерар Штудман наголошував, що визнання Меджлісу екстремістською організацією знаменуватиме новий рівень репресій, спрямованих на кримських татарів як спільноту загалом. Доповідь, яка нещодавно була представлена Комітету міністрів Ради Європи, зокрема, вказує, що визнання Меджлісу екстремістською організацією може значно збільшити ризик подальшого відчуження спільноти кримських татарів та ізолювати її від решти населення, що мешкає на півострові", – підкреслив генсек Ради Європи.

 

Торбйорн Ягланд наголошує, що ризик цих процесів після рішення судової організації "є дуже значним". "Закликаю відповідні органи вжити необхідних заходів, щоб швидко скасувати це рішення", – наполягає Ягланд.

 

26.04.2016