З початку року кількість ДТП зросла на 78%: переважно люди гинуть з вини водіїв.

З початку року в Івано-Франківській області  трапилась 171 дорожньо-транспортна пригода, що на 78% більше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, розповів керівник відділу безпеки дорожнього руху управління превентивної діяльності ГУ Нацполіції підполковник Андрій Лібрик, передає Фіртка.

 

У цих ДТП загинули 34 людини, 221 потерпілий отримав травми.

 

«Якщо аналізувати ріст аварійності по області, то найбільше ДТП сталося у Калуському, Верховинському, Тисменецькому, Тлумацькому та Долинському районах», - зазначив Андрій Лібрик.

 

За його словами, 72 аварії трапились через перевищення швидкості водіями, що, практично, на 50% вище, аніж минулого року. З цієї ж причини загинуло 13 осіб та 107 - травмовано.

 

Через водіїв, які кермували авто в нетверезому стнані трапилось 15 ДТП. Загинуло троє людей, а  22 людини отримали травми.

 

Ще 21 ДТП трапилась через порушення водіями правил маневрування: 4 людини загинули, а 30 - травмовані, що удвічі більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

 

«Варто звернути увагу на значний ріст порушень з боку пішоходів. Через перехід у невстановленому місці зафіксовано 19 ДТП, в яких загинули 9 людей. В минулому році, загиблих серед пішоходів, які переходили дорогу у невстановленому місці, не було», – зазначив Андрій Лібрик.

 

Попри це, поліцейський зазначає, що 90% автопригод трапилось все ж таки з вини водіїв, які, сідаючи за кермо, нехтують правилами дорожнього руху.

 

«Зменшити аварійність на дорогах ми можемо лише через свідомість самих водіїв. Якщо водій не буде порушувати ПДР - не буде ДТП. Варто пам'ятати, що кожен пункт правил дорожнього руху прописаний людською кров'ю. Та, на жаль, наші водії про це забувають. Ми ж зі свого боку робим все можливе, аби запобігти трагедіям», - наголосив правоохоронець.

22.04.2016