Найбагатшим депутатом міськради є керівник ЖЕКу від «Свободи».

Рух «Чесно» в рамках кампанії «Стеж за грошима» проаналізував декларації доходів депутатів Тернопільської міської ради. У п’ятірку найбагатших обранців потрапили двоє представників «Свободи», двоє – «Самопомочі» та один – «Громадянської позиції», пише Терноград.

 

Рейтинг найбагатших депутатів міськради очолила депутат від «Свободи» Галина Гевко, яка задекларувала сімейний дохід у сумі 2,5 млн. грн. Галина Гевко працює в сфері ЖКГ – очолює один із тернопільських ЖЕКів.

 

На 2-му місці ще один свободівець Іван Сороколіт.  Дохід його сім’ї трішки не дотягує до мільйона в гривневому еквіваленті. Сороколіт очолює комунальне підприємство міськради «Тернопіль Інтеравіа», а його дружина займається ресторанним бізнесом.

 

На 3-й позиції - голова фракції «Громадянська позиція» Петро Ландяк із сукупним доходом сім’ї близько 1 млн. грн. Ландяк керує ТОВ «Продлюкс» і ТОВ «Універсам Текстерно».

 

Замикають п’ятірку лідерів два представники «Самопомочі» – регіональний видавець газети «RIA плюс» Юрій Штопко та директор «Вуличного радіо» Олег Нитка. Обоє задекларували близько 1 млн грн сукупного сімейного доходу кожен.

 

Громадський рух «Чесно» аналізував декларації доходів депутатів за 2014 рік, що депутати подавали у ТВК.

 

Згідно з рішенням міськоїради Тернополя, як повідомляв Z, депутати на сайті ради мають оприлюднити свої декларації за 2015 рік, проте вони не поспішають робити це.

22.04.2016