Потік біженців до Європи через Егейське море значно вщух.

Про це заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ – повідомила інформаційна аґенція Reuters.

 

 

«Дані декількох міжнародних організацій підтверджують, що кількість міґрантів і біженців, які перетинають Егейське море, зараз відчутно скорочується. І це підтверджує, що наші спільні зусилля змінюють ситуацію», – заявив Столтенберґ.

 

При цьому, керівник Північноатлантичного Альянсу зазначив, що не варто надмірно тішитися й зупинятися на досягнутому.  За його словами, контрабандисти можуть швидко знайти нові маршрути для переправлення міґрантів до Європи, тому керівництву Європейської Унії необхідно виявляти пильність.

 

На початку березня верховний головнокомандувач Об'єднаних збройних сил НАТО в Європі Філіп Брідлав заявив, що масовий приплив мігрантів з Сирії в до ЄУ дестабілізує європейські країни, і це вигідно Росії.

 

«Росія і режим президента Сирії Башара Асада навмисно перетворюють міґрацію в зброю, намагаючись вчинити пресинг на європейські структури і зламати європейську рішучість», – заявив Брілдав.

 

Нагадаємо, що 20 березня набула чинності угода між Унією і Туреччиною щодо врегулювання міграційного кризи, яка передбачає примусове повернення до Туреччини міґрантів, котрі незаконно дісталися з її території до країн ЄУ.

21.04.2016