ЄС вирішить питання про скасування візового режиму з Туреччиною 4 травня.

Про це йдеться в повідомленні Європейської Комісії, оприлюдненому в Брюсселі в середу, 20 квітня.

 

 

У документі наголошується, що 4 травня буде представлена ​​доповідь про хід виконання Туреччиною досягнутих з Європейською Унією домовленостей, і якщо до того часу Анкара виконає поставлені перед нею умови, ЄК виступить з рекомендацією про скасування візового режиму з Туреччиною.

 

У повідомленні Єврокомісії, однак, наголошується, що Туреччина повинна виконати всі 72 критерії. Поки ж Туреччина, на думку єврокомісарів, не домоглася необхідного поступу у вирішенні таких питань, як прискорення процедури надання притулку, доступ біженців до ринку праці, безвізовий режим для громадян всіх країн ЄУ, захист даних і дотримання основних прав людини.

 

Європейська Унія також вимагає, щоб Туреччина запровадила візовий режим для тих держав, звідки прибуває особливо багато мігрантів.

 

Безвізовий режим з Туреччиною є складовою частиною договору між Євроунією і Анкарою про реадмісію біженців. Туреччина вже пригрозила, що не виконуватиме своєї частину цієї угоди, якщо Брюссель до кінця червня не скасує візи для її громадян.

20.04.2016