Російський мін'юст призупинив дозвіл на діляьність Меджлісу.

Мін'юст Росії включив Меджліс кримськотатарського народу до переліку організацій, діяльність яких припинена "у зв'язку зі здійсненням екстремістської діяльності".

 

Про це повідомили у прес-службі міністерства.

 

Рішення ухвалили на підставі клопотання званого "прокурора" окупаційної адміністрації Криму Наталії Поклонської.

 

Нагадаємо, минулого тижня Поклонська розпорядилася призупинити діяльність Меджлісу на час судового розгляду справи про заборону самоврядної організації кримських татар. "Припиняються права громадського об'єднання. Їм забороняється користуватися всіма державними і муніципальними ЗМІ, вони не можуть проводити різні публічні масові заходи, використовувати банківські вклади і взагалі проводити якусь роботу. Вся їхня пропаганда буде забороненою", – ішлося в цидулі прокурора.

 

Голова Меджлісу Рефат Чубаров заявив, що рішення російської влади про заборону Меджлісу нагадує репресії нацистського режиму. "Режим Путіна, що окупував Крим, зробив іще один крок, котрий скоротив ментальну дистанцію між ним і режимом Гітлера, що карав окремі народи окупованих ним країн Європи до знищення", – заявив Чубаров.

 

Керівник Меджлісу вважає, що російський президент поводиться так, як йому дозволяє міжнародна спільнота. "Не уникайте питання, хто буде завтра покраний Росією... Це буде ваша країна і ваш народ", – наголосив Рефат на своїй сторінці у Facebook.

 

19.04.2016