Священики будують багатоповерхівку, щоб заробити гроші на храм.

У Тернополі Київський Патріархат на території, виділеній під будівництво храму, зводить житловий дев'ятиповерховий будинок на 117 квартир, щоб продати помешкання і заробити в такий спосіб гроші на храм, передає РІСУ.

 

Днями стартувала друга черга будівництва будинку. Замовником будівництва виступає Тернопільська єпархія УПЦ КП. Біля багатоповерхівки, згідно з планом, має бути зведений собор – гроші на нього візьмуть з продажу квартир.

 

Будинок розміщений на перехресті вулиць Київської і Тарнавського. Його планують закінчити до кінця року.

 

Як повідомляє прес-служба Тернопільської єпархії УПЦ КП, у разі форс-мажору, якщо квартири не будуть купувати, собор будуватимуть на гроші жертводавців.

 

Місцеві ЗМІ повідомляють, що землю для храму єпархія отримала ще у 90-і роки, однак грошей на його зведення не було. Кілька років тому священнослужителі вирішили зводити багатоповерхівку на ділянці, виділеній для храму. Кошти від продажу квартир планували витратити на будівництво церкви та адміністративних приміщень.

 

«Ухвалено рішення відмовитися від пайової участі. Продавати квартири плануємо вже після здачі будинку в експлуатацію. Єпархіальне управління лише закупляє будівельні матеріали та займається підготовкою документів. Решта робіт забудовник здійснює власними силами, а саме – надає працівників. Ми раді, що знайшлася людина, готова взяти на себе таку відповідальність та витрати», – пояснює далекосяжні плани архиєпископ Тернопільський, Кременецький і Бучацький УПЦ КП Нестор (Писик).

15.04.2016