Патрульні за місяць роботи поповнили держбюджет на 300 тисяч.

Тернопільські патрульні розповіли скільки за перший місяць роботи склали постанов, як боряться з порушниками правил дорожнього руху та на які виклики виїжджають найчастіше, пише видання 20 хвилин.

 

За словами начальника Управління патрульної поліції Тернополя Володимира Струка, протягом місяця патрульні склали 1880 адмінматеріалів щодо порушення правил дорожнього руху на приблизно 520 тис. грн, з яких порушники уже сплатили  близько 300 тис. грн до держбюджету.

 

«Найчастіше водії в’їжджають під заборонені знаки та порушують правила паркування. У центральній частині міста ми звільнили проїзд, простіше припаркуватись там, де це дозволено. Дуже багато місць, де створювались затори через припарковані транспортні засоби, уже розчищено. Автомобілі, водії яких порушили правила дорожнього руху, доставляють на арешт-майданчики – там уже близько 30 авто. Деякі з них доставлені за керування у стані сп’яніння», – розповів Володимир Струк.

 

Також патрульні «взялись» за пішоходів, які хаотично переходять дорогу у непризначених місцях – вони часто стають винуватцями ДТП.

 

«51 гривня - це мінімальний штраф. За створення аварійної ситуації штраф більший, перехід у нетверезому стані – взагалі 136 гривень. Але ми штрафуємо не всіх. Стараємось спочатку пояснити людині, що потрібно переходити дорогу на пішохідному переході і на зелене світло. Є люди, які розуміють, що порушують, а є і нахабні пішоходи. Таких ми штрафуємо», – розповів керівник тернопільських патрульних.

 

Також протягом місяця патрульним вдалось знайти 4-х людей, які перебували у кримінальному розшуку.

 

Щоночі, додав він, патрульні виїжджають в середньому на 3-6 сімейних сварок, більшість з яких стаються через зловживання алкоголем. Ще однією великою проблемою є несанкціонована торгівля.

13.04.2016