Німецька компанія збудує завод на кілька тисяч робочих місць.

Німецька компанія «Leoni» побудує новий завод у Коломиї на Івано-Франківщині. Це стане найбільшою інвестицією за всю історію області, написав на своїй сторінці в мережі Facebook директор департаменту Івано-Франківської облдержадміністрації Дмитро Романюк.

 

«8150 нових робочих місць. Цим неможливо не поділитися. Друзі, німецька компанія «Leoni» збудує новий завод в Івано-Франківській області (Коломия). Це величезна подія для України та найбільша інвестиція за всю історію нашої області (а конкурували за проект із Львівською)», - написав Дмитро Романюк.

 

За його словами, новий заводу побудують до 2017 року, інвестиції на першому етапі становитимуть 15 млн євро, а вже через рік буде набрано 800 працівників і до 2021, згідно з планами, кількість працівників становитиме 8150 чоловік.

 

«Це є чудовим прикладом роботи площадки «Єврокарпатська Ініціатива» та сигналом для майбутніх інвесторів, щодо інвестиційної привабливості України та Прикарпаття», - додав Дмитро Романюк.

 

Головні напрями холдингу «Leoni AG» - виробництво дроту і кабелю для різних сфер індустрії, виробництво джгутів, дротів та інших комплектуючих для автомобільної промисловості. Ключові клієнти холдингу: General Motors, BMW, Volkswagen, Audi, Volvo, Cummins, Caterpillar, DAF.

13.04.2016