У Сирії розбився російський військовий гелікоптер Мі-28H «Нічний мисливець».

Причини аварії з’ясовуються. Міністерство оборони Росії спростовує інформацію, що гелікоптер збили сирійські повстанці.

 

 

«12 квітня 2016 року о 1:29 за московським часом при виконанні польотів в районі міста Хомса зазнав аварії гелікоптер Повітряно-космічних сил Росії Мі-28Н. Два члени екіпажу загинули. При виконанні пошуково-рятувальних робіт тіла загиблих льотчиків евакуйовані і пербувають на авіабазі Хмеймім. Згідно зі звітом з місця аварії, вогневого впливу на гелікоптер не було», – наводить інформаційний портал «Газета.Ру» повідомлення Міноборони.

 

Після загибелі пілотів Мі-28Н кількість офіційно підтверджених втрат Росії в сирійські кампанії сягнула восьми осіб.

 

У російському військовому відомстві вважають, що причиною катастрофи могли стати несприятливі умови польоту. «Політ здійснювався над малорозвіданою місцевістю в умовах практично повної темряви. Льотчики пілотували бойову машину в окулярах нічного бачення. Не виключено, що на маршруті польоту могла виникнути якась перешкода, з якою й зіткнувся гелікоптер», – зробив припущення представник Міністерства Оборони Росії у коментарі для інформаційної аґенції «Інтерфакс».

 

Бойовий гелікоптер Мі-28Н «Нічний мисливець» має екіпаж з двох осіб. Його завдання – пошук і знищення танків, броньованої та неброньованої техніки, а також піхоти противника на полі бою і низькошвидкісних повітряних цілей. Він може нести керовану і некеровану ракетну зброю. Гелікоптер здатен діяти вдень і вночі в простих та складних метеоумовах – звідси і його назва «Нічний мисливець». Згідно з відкритими даними, на озброєнні ВКС РФ є понад сто гелікоптерів Мі-28.

12.04.2016