Барак Обама назвав свою найприкрішу помилку за час перебування в Білому домі.

Відповідаючи в інтерв'ю телеканалу Fox News на запитання про промахи під час двох каденцій, президент Сполучених Штатів зазначив, що найбільшим з них «можливо, були вади в плануванні того, що трапиться на наступний день після інтервенції в Лівії».

 

 

Водночас Обама визнав, що саме воєнне втручання країн-членів НАТО з метою повалення режиму Моамара Каддафі вважає правильним.

 

Раніше, в квітневому випуску журналу The Atlantic американський лідер  критично висловився про британського прем'єр-міністра Девіда Кемерона й Ніколя Саркозі, котрий був президентом Франції під час лівійської кампанії. На його думку, вони недостатньо приділяли уваги ситуації в Лівії після повалення Каддафі, що сприяло безладам в африканській країні.

 

Представник Ради національної безпеки США Нед Прайс, коментуючи слова Обами, запевнив, що альянс між Великою Британією і США як і раніше міцний, а Девід Кемерон – найбажаніший партнер президента. «Обама лише мав на увазі, що всі ми, включно зі США, могли б зробити більше після закінчення лівійської кампанії», – підкреслив Прайс.

 

В інтерв'ю телеканалу Fox News Обама назвав і своє головне досягнення. Ним він вважає порятунок економіки від великої депресії після фінансової кризи 2008 року.

 

Найщасливішим своїм днем в Білому домі Обама вважає день вступу в силу ініційованої ним реформи охорони здоров'я.

11.04.2016