У територіальних громадах працюватимуть рятувальники-добровольці.

Сьогодні, 8 квітня, голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка та очільник Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін підписали Меморандум про співпрацю щодо організації заходів цивільного захисту населення об'єднаних територіальних громад Львівщини, повідомили в прес-службі ЛОДА.

 

«Органи місцевої влади під час організації роботи в територіальних громадах перш за все повинні думати про питання забезпечення безпеки населення та запобігання виникненню надзвичайних ситуацій. Для цього в громадах буде створено розгалужену систему місцевих пожежно-рятувальних команд, які будуть здатні прибути на місце події упродовж 20 хвилин. Окрім того, пропонується організувати активний добровольчий рух. Ці кроки дозволять підвищити рівень захисту населення від надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру», – розповів Микола Чечоткін.

 

Олег Синютка повідомив, що керівництво області домовлятиметься з країнами Європейського Союзу про надання допомоги громадам, що піде на покращення матеріально-технічного забезпечення таких добровільних рятувальних служб.

 

Меморандум про співпрацю щодо організації заходів цивільного захисту населення об'єднаних територіальних громад Львівщини передбачає співпрацю сторін у межах Пілотного проекту щодо організації заходів цивільного захисту населення об’єднаних територіальних громад.

 

Як повідомляв Z, добровільні пожежні дружини створюються також в Івано-Франківській області. Там у цьому сприяє Німеччина.

 

У Тернопільській області за кошти територіальних громад створюються поліцейські станції.

08.04.2016