Томбінський зустрівся з керівництвом Львівщини.

 

8 квітня до Львова прибув голова представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський. Він зустрівся з головою Львівської облдержадміністрації Олегом Синюткою та головою Львівської облради Олександром Ганущиним для обговорення можливості співпраці України, Львівської області таі Європейського Союзу, повідомили у прес-службі ЛОДА.

 

Олег Синютка зазначив у розмові з Яном Томбінським, що Львівщина готова бути локомотивом руху України в ЄС. Для початку, за його словами, потрібно впровадити стандарти ЄС в різних галузях, для чого область потребує допомоги.

 

«Наша область відрізняється від багатьох регіонів України тим, що Львівська обласна адміністрація і Львівська обласна рада працюють в унісон для того, щоб реалізувати ті проекти, які би дали можливість кращого життя на території краю», – сказав Олег Синютка.

 

Своєю чергою, Ян Томбінський поінформував керівників Львівщини про те, яку підтримку Європейський Союз пропонує Україні. Зокрема, на початку березня ЄС передали фінансові пропозиції, щоб залучити 97 млн. євро на допомогу в розвитку територій України.

 

Ці гроші йдуть через Фонд регіонального розвитку. Програма, що розрахована на чотири роки, передбачає підтримку малого і середнього бізнесу, реформу державного управління, боротьбу з корупцією та інші напрями.

08.04.2016