17 митців покажуть своє бачення традиційного мистецтва в сучасному світі.

У п’ятницю, 8 квітня, в арт-просторі Zenko Foundation в селі Татарів на Івано-Франківщині відбудеться відкриття масштабного проекту «Килим. Сучасні українські митці». Експозиція триватиме до 15 червня, повідомляє Культура.

 

У проекті беруть участь 17 митців, кожний з яких покаже своє бачення традиційного мистецтва у сучасному світі. На виставці будуть представлені живопис, скульптура, інсталяції та відео-арт.

 

«Карпати були обрані для офіційного старту проекту не випадково. В Татарові, на території готельного комплексу «Коруна», розташований основний арт-простір Zenko Foundation. Культурна децентралізація – вихід мистецтва за межі столиць – уже не перший рік є загальноєвропейським трендом. Україні час долучитися до нього», – кажуть організатори.

 

Вони додають, що проект покликаний об’єднати традиційне і сучасне мистецтво, актуалізувати етнічну культуру.

 

Після демонстрації в Карпатах експозиція «Килим. Сучасні українські митці» вирушить до Львова, де стартує 26 червня у партнерстві з культурно-мистецьким центром «Львівський Палац мистецтв», а потім до Харкова, де відкриється 20 жовтня за підтримки Центру сучасного мистецтва «ЄрміловЦентр».

04.04.2016