Президент України Петро Порошенко не підтримує ідеї розриву дипломатичних відносин із Росією.

 

Таку заяву він зробив під час спілкування із українською громадою у Вашингтоні, відповідаючи на запитання про те, чи він підписав би законопроект про припинення дипломатичних відносин із Російською Федерацією, інформує аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

"Рада не підтримає цього законопроекту. Давайте це навіть не обговорюватимемо", – заявив Порошенко.

 

Президент висловив упевненість, що зусилля слід зосередити, щоб примусити Росію до виконання своїх зобов'язань. "Це ініціатива [законопроект] кількох депутатів. Наш мирний план – це імплементація мінських домовленостей", – зазначив Порошенко.

 

За його словами, світовій спільності слід організувати ефективну координацію з метою чинення тиску на Росію, щоб вона виконала свої зобов'язання у рамках угод, зокрема, йдеться про виведення російських військ, техніки та озброєнь, що дасть змогу стабілізувати ситуацію в регіоні та провести вибори на Донбасі.

 

Проект постанови про припинення дипломатичних відносин із РФ зареєстровано у Верховній Раді 15 березня. Його авторами є депутати фракції Радикальної партії Оксана Корчинська та Юрій-Богдан Шухевич, депутат фракції Блоку Петра Порошенко Олег Петренко, депутат фракції "Батьківщина" Ігор Луценко та позафракційний Володимир Парасюк.

 

31.03.2016