Терористи готували атентат на прем'єра Бельгії Шарля Мішеля.

Про це свідчать дані, відновлені поліцією на комп'ютері одного з терористів, котрий склав перелік потенційних об'єктів атак.  

 

                                            Шарль Мішель

 

Мова йде про ноутбук, знайдений поліцією в сміттєвому баку в брюссельському районі Схарбек, звідки терористи вранці 22 березня викликали таксі в аеропорт.

 

На згаданому комп’ютері міститься інформація про будівлю, де мешкає і працює Шарль Мішель. Це наводить на підозру, що терористи, котрі вчинили теракти на летовищі й у метро Брюсселя 22 березня, планували також атакувати офіс і резиденцію керівника бельгійського уряду. Виявлених файлах є, зокрема, й фотографії його будинку – повідомило бельгійське видання Het Laatste Nieuws.

 

Бельгійська влада заявили, що в зв'язку з цим в найближчі дні буде вжито невідкладних заходів щодо захисту урядових будівель. Оскільки існує інформація про евентуальні теракти в інших ключових державних органах країни. «Ми отримали інформацію про терористичну загрозу, спрямовану на парламент і сенат», – заявила спікер верхньої палати парламенту Бельгії Крістін Дефрень.

 

Нагадаємо, що внаслідок серії терактів, які були вчинені на летовищі Zaventem та у брюссельському метро у вівторок, 22 березня, загинуло 32 людини, понад триста отримали поранення.

30.03.2016