Кабінет міністрів схвалив створення Фонду відбудови Донбасу.

Кабінет міністрів України схвалив рішення про створення Фонду відновлення Донбасу.

 

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко на своїй сторінці у twitter.

 

"Щойно КМУ підтримав ідею створення фонду, який акумулює кошти міжнародних донорів для відновлення та розвитку східних регіонів держави", – зазначив Зубко.

 

Раніше президент України Петро Порошенко анонсував створення фонду під час свого візиту на Донбас 28 березня. "Одразу же, як буде встановлений мир, реалізується ще один важливий пункт мінських домовленостей, – створення величезного донорського фонду, у якому будуть брати участь представники Європейського Союзу, лідери яких чітко взяли на себе це зобов'язання, наші партнери зі Сполучених Штатів Америки, зі всього світу", – заявив Порошенко, за повідомленням "Української правди".

 

Президент додав, що у рамках цього процесу будуть також відновлюватися підприємства. "На окупованих територіях величезна кількість виробництв або порізана на металолом, або вивезена в Російську Федерацію. Їм байдуже доля людей, де і як вони будуть працювати, їм байдуже, звідки виплачувати пенсії і яким чином утримувати соціальну інфраструктуру", – коментував президент.

 

30.03.2016