Галичани вшанували пам’ять В’ячеславаЧорновола.

Сьогодні, 25 березня, у Львові та Івано-Франківську містяни вшанували пам’ять лідера Народного Руху України В’ячеслава Чорновола, який загинув 1999-го року в автокатастрофі під Борисполем.

 

Так, у Львові пам'ятника В’ячеславові Чорноволу містяни та пластуни поклали квіти та вінки, передає УНН.

 

А в Івано-Франківську відбулось поминальне віче, пише Курс. Під час віче заступник міського голови Олександр Левицький зазначив, що якби В’ячеслав Чорновіл був живий, Україна була б іншою державою.

 

«І держава була би іншою, і, можливо, народ і нація були би іншими. Вони би мали провідника – людину, яка, повівши за собою, не привела би до таких розчарувань, як не один раз ми вже зазнали через тих, кого обирали, і тих, хто керував державою після його загибелі», – сказав Олександр Левицький.

 

В'ячеслав Чорновіл – український політик, публіцист, літературний критик, діяч руху опору проти русифікації та національної дискримінації українського народу, політичний в'язень СРСР. Загинув 25 березня 1999 року за нез'ясованих обставин в автокатастрофі на шосе під Борисполем. Дехто вважає, що це було умисне вбивство напередодні президентських виборів.

25.03.2016