Екс-директор бронетанкового заводу пробуде під вартою ще 2 місяці.

Сьогодні, 24 березня, у Сихівському районному суді відбулося слухання кримінальної справи, в якій колишній директор державного підприємства «Львівський бронетанковий завод» обвинувачується у розкраданні державних коштів в особливо великих сумах, передає Zaxid.net.

 

Останній свідок у справі, працівник фірми «Пацифік-2», розповів, що цю фірму керівництво бронетанкового заводу попросило відремонтувати двигуни військової техніки, проте 10 двигунів на фірму так і не потрапили, хоча понад 2 млн грн за їх начебто ремонт тодішній директор заводу Олександр Остапець перерахував.

 

Через стан здоров’я підозрюваного захисник просив відпустити його під домашній арешт, але військовий прокурор був проти. Тому тримання під вартою у СІЗО Олександру Остапцю продовжили ще на 60 діб.

 

«Обставини, які були під час досудового розслідування, не змінилися, Остапець підозрюється в особливо важкому злочині, а саме в розтраті державних коштів, які призначалися для ремонту бронетехніки, яка мала їхати в зону АТО», ― зазначив військовий прокурор Євген Білоусов.

 

Чергове слухання справи відбудеться вже у квітні. Як повідомляв Z, Олександру Остапцю загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі.

 

Екс-директора Львівського бронетанкового заводу затримали у жовтні 2015 року, а під час обшуку у його будинку знайшли 2 млн грн.

24.03.2016