БПП висунув у прем'єри кандидатуру Володимира Гройсмана.

Блок Петра Порошенка здецидувався на кандидатурі Володимира Гройсмана як майбутнього прем'єр-міністра України.

 

Про це заявив голова фракції БПП Юрій Луценко після наради коаліції, інформує "Українська правда".

 

"Я запропонував кандидатуру Володимира Гройсмана в якості кандидата на посаду прем'єр-міністра і запропонував визначитися фракціям щодо його підтримки", – підтвердив Луценко.

 

За його словами, потенціал підтримки Гройсмана – чотири фракції. "Його може підтримати БПП, "Народний фронт" готовий розглядати такий варіант, фракція "Батьківщини" готова розглядати такий варіант, і фракція Радикальної партії Ляшка також розглядає такий варіант", – перелічив Луценко. Голова фракції БПП вважає, що ці чотири сили спроможні сформувати нову коаліцію.

 

У "Народному фронті" підтвердили інтерес щодо формування нового уряду. "Ми вітаємо, що БПП нарешті відгукнувся на нашу пропозицію щодо необхідності вирішення політичної кризи, і вніс власну кандидатуру на посаду глави уряду. Тепер потрібно забезпечити формування коаліції у конституційний спосіб та напрацювати відповідну коаліційну угоду в контексті програми нового кандидата у прем’єри та склад уряду", – заявив голова фракції Максим Бурбак. За його словами, "Народний фронт" розгляне пропозицію і визначиться щодо подальших кроків.

 

Народні депутати від "НФ" також заявили про інтерес фракції до посади голови Верховної Ради за такої конфіґурації. "У нас є досвідчена людина, яка може зайняти цю посаду", – прокоментувала Вікторія Сюмар, за повідомленням "УП". Відповідаючи на питання, чи йдеться про Андрія Парубія, додала: "Ну звичайно".

 

У п'ятницю Володимир Гройсман має презентувати коаліціянтам програму дій і бачення формування кабінету. "На завтра планується презентація програми кандидата в прем'єр-міністри пана Гройсмана, і ця програма буде представлена. Ця презентація планується на завтра на 14 годину", – заявив народний депутат із "Батьківщини" Сергій Соболєв, інформує телеканал "112-Україна".

 

24.03.2016