"Ляшківці" написали індивідуальні заяви про вихід із коаліції.

Голова Радикальної партії Олег Ляшко передав керівництву Верховної Ради документ про відкликання депутатами від РПЛ підписів під коаліційною угодою.

 

Про це заявила народний депутат від "Народного фронту" Вікторія Сюмар, повідомляє "Українська правда".

 

"Олег Ляшко передав Володимиру Гройсману свої підписи, що він відкликає підписи своїх депутатів під коаліційною угодою. Таким чином, сьогодні там залишається менше 226 підписів", – заявила Сюмар.

 

За її словами, на нараді коаліції учасники зійшлися на тому, "що є сумніви щодо існування на сьогоднішній день коаліції".

 

Сам Олег Ляшко заявив у коментарі журналістам, що, на його думку, нову коаліцію формуватимуть фракції Блоку Петра Порошенка і "Народного фронту" з допомогою "тушок". "На двох у них 216 голосів. Конституція, стаття 83, передбачає, що коаліцію створюють фракції, більшість від конституційного складу. Отже, хочуть робити коаліцію на двох разом з "тушками", – заявив Ляшко, за повідомленням УНІАН.

 

На думку Ляшка, такий спосіб не відповідає Конституції. "Так робив Янукович у квітні 2010 року, отримавши замовне рішення Конституційного суду про те, що "тушки" можуть формувати коаліцію разом з депутатськими фракціями", – додав лідер "радикалів".

 

24.03.2016