СБУ вилучила обладнання ще однієї ІТ-фірми.

У Львові в ще однієї ІТ-компанії працівники СБУ вилучили техніку, повідомила помічник начальника ГУ СБУ Львівщини зі взаємодії з громадськістю Мирослава Клячківська, інформує Гал-Інфо.

 

За словами Мирослави Клячківської, СБУ у Львівській області викрила приватні компанії, які надавали послуги міжнародної IP-телефонії, забезпечуючи маршрутизацію міжнародного трафіку поза міжнародними центрами комутації та маскуючи його як звичайні місцеві телефонні розмови.  Назву компанії в СБУ не повідомили. Першою, як повідомляв Z, стала компанія «АйТі-Сфера».

 

«За цими фактами зареєстровано кримінальне провадження  за ст. 359 (незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації) Кримінального кодексу України.  Триває досудове розслідування», - додали в СБУ.

 

11 березня СБУ обшукала офіс компанії «АйТі-Сфера» та вилучила два сервери, один з яких – прес-центру УГКЦ. Компанію звинуватили у співробітництві з терористами через договір з клієнтом з Донеччини у 2013 році.

24.03.2016