Томбінський зустрівся з Барною.

 

У Тернополі з робочим візитом перебуває польський дипломат, голова представництва Європейського Союзу в Україні Ян Тадеуш Томбіньский. Він обговорив питання співпраці з головою Тернопільської облдержадміністрації Степаном Барною, передає "Без табу".

 

«Наша робота спрямована на те, щоб ефективно допомогти сусіднім країнам, які реально працюють у напрямку позитивних змін. Аби прискорити процес «перезавантаження влади», необхідно всі важелі впливу передати територіальним громадами на місцях», – зазначив Ян Томбінський.

 

Він нагадав, що ЄС надає для технічної підтримки новостворених територіальних громад області 97 млн євро. Зараз триває Третя фаза Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».

 

У Тернопільській області створено 26 територіальних громад, усього вУкраїні їх 159.

 

Також, зазначив Ян Томбінський, Європа розробляє стратегічну програму підтримки малого й середнього бізнесу в Україні. Так, у найближчому майбутньому планують створити регіональні центри для підтримки роботи малого й середнього бізнесу.

 

«Курс євроінтеграції є пріоритетним для зовнішньоекономічної політики та внутрішнього розвитку держави», – сказав під час зустрічі Степан Барна.

 

24.03.2016