Містяни не знають своїх депутатів і на прийоми до них не ходять.

Сьогодні, 23 березня, в Івано-Франківську презентували онлайн-карти громадських приймалень депутатів Івано-Франківської міської ради та народних депутатів від регіону, передє Фіртка.

 

 «Нами була розроблена карта приймалень, аби виборцям було легше зв'язатися і мати прямий контакт з депутатами», - розповів активіст кампанії «Стеж за грошима» Віталій Світлик.

 

Водночас він додав, пише ГК, що депутати не надто сумлінно працюють у своїх приймальнях.

 

«Наскільки практика показала, наші депутати декларують адреси і час, але не дуже знаходяться на своїх місцях», – зазначає він.

 

Активісти перевірили, чи справді депутати проводять прийом громадян за адресами, наданими представникам руху «Чесно». У прийомний час на «робочому місці» був лише укропівець Мстислав Тарас, інших вигороджували секретарі – мовляв, раніше впорались.

 

Водночас активістка Лідія Бойко стверджує, що і позиція самих містян є пасивною. Опитування показало, що більшість з них не знають ані свого округу, ані своїх депутатів чи місця розташування їх приймалень.

 

«Може це пасивна позиція самих громадян, але це і недолік депутата. Може ті виборці його й не обирали, але він має знайомитись з виборцями»,  – вважає Лідія Бойко.

23.03.2016