Бельгійська поліція ідентифікувала трьох виконавців теракту на летовищі.

Смертниками, котрі підірвали бомби в брюссельському аеропорту Zaventem 22 березня, виявилися двоє братів. Їх супроводжував їхній товариш, котрий, можливо, ще живий. Всі вони вже перебували у розшуку.

 

 

Як повідомив бельгійський телеканал RTBF з посиланням на джерела у правоохоронних органах, ймовірні терористи-смертники ідентифіковані як громадяни Бельгії Халід і Браїм ель Бакрауї.

 

Вони мешкали у Брюсселі та перебували у розшуку за звинуваченням у бандитизмі. Однак, досі правоохоронці не виявляли їхньої причетності до терористичних організацій.

 

«Один з них – Халід – орендував на вигадане ім'я помешкання в будинку №60 на вулиці Дріс у комуні Форе, де раніше під час спроби обшуку сталася перестрілка терористів з поліцією і де переховувався причетний до паризьких терактів Салах Абдеслам», – повідомив телеканал RTBF.

 

«Згідно з нашою інформацією, двоє чоловіки в чорному є смертниками, котрі підірвали пояси шахідів на летовищі. Чоловік в білому наразі перебуває в бігах і активно розшукується», - йшлося далі в повідомленні телерадіокомпанії RTBF.

 

Проте згодом надійшла інформація й про третього ймовірного злочинця, котрий брав участь в організації вибухів в аеропорту і, евентуально, досі перебуває на волі. Ним виявився Наджим Лашрауї, котрий був оголошений в розшук ще 21 березня.

 

Братів ель Бакрауї і Наджим Лашрауї зафіксували камери спостереження аеропорту незадовго до вибухів. Їхнє фото раніше поширили бельгійські ЗМІ.

 

Нагадаємо, що внаслідок серії терактів, які були вчинені на летовищі Zaventem та у брюссельському метро у вівторок, 22 березня, загинуло 34 людини.

23.03.2016