ІДІЛ взяла на себе відповідальність за теракти в Брюсселі.

Про це повідомляє аґентство Reuters, яке, своєю чергою, покликається на повідомлення близької до джихадистів інформаційної аґенції  AMAQ.

 

 

«Бійці "Ісламської держави" у вівторок провели серію вибухів з використанням поясів з вибухівкою і вибухових пристроїв, метою яких були аеропорт і центральна станція метро в центрі столиці Бельгії Брюсселя», — йдеться в повідомленні AMAQ.

 

Інформаційна аґенція  AP повідомляє з покликом на джерело в іракській розвідці, що терористична організація ІДІЛ протягом декількох місяців готувала атаки на європейські аеропорти і залізничні двірці. Однак спочатку, зі слів джерела AP, Брюссель не входив в число цілей терористів. Їхні плани нібито змінилися після арешту ймовірного організатора паризьких терактів Салаха Абдеслама.

 

Тим часом Мер Брюсселя Іван Маєр (Yvan Mayeur) підтвердив інформацію про те, що внаслідок  терактів у бельгійській столиці загинуло щонайменше 34 людини. Зі слів Маєра, 20 осіб загинули під час вибуху на станції метро Maelbeek. Ще 106 людей зазнали поранень: 17 з них перебувають у критичному стані, 23 особи мають серйозні травми, 66 постраждалих дістали легкі поранення. На брюссельському летовищі Zaventem загинули 14 людей, 92 були поранені.

 

Нагадаємо, що два бомбових теракти в аеропорті Брюсселя було вчинено зранку у вівторок, 22 березня. Вибухові пристрої спрацювали в зоні реєстрації аеропорту. Через дві години після теракту на летовищі вибухи пролунали в брюссельському метрополітені в районі станцій Maelbeek і Schuman.

 

 

Бельгійські ЗМІ опублікували знимки ймовірних терористів, яких підозрюють у вчиненні  вибухів на летовищі. Як повідомив бельгійський телеканал RTBF, кадри взяті з камер відео-спостереження в терміналі аеропорту. На одній з фотографій видно двох чоловіків, які штовхають перед собою візки зі своїм багажем. 

22.03.2016