Президент передав Мирославі Гонгадзе Георгіїв орден Героя України.

Президент України Петро Порошенко передав вдові загиблого журналіста Георгія Гонгадзе Мирославі орден "Зірка Героя".

 

Про це повідомляє прес-служба глави держави. Відзначимо, що звання Героя України Георгію Гонгадзе присвоїв ще 2005 року президент Віктор Ющенко.

 

"Майже через 16 років після трагічної загибелі Ґії маю високу честь і велику відповідальність передати вам і вашій родині "Золоту зірку Героя України" – вищу державну нагороду, яка по праву належить Георгію Гонгадзе", – зазначив Петро Порошенко.

 

Порошенко відзначив величезний внесок Гонгадзе у розбудову незалежної України, боротьбу за свободу слова та розвиток незалежних ЗМІ. "Своє життя Георгій віддав за Україну. Він є прикладом того, яким має бути справжній українець", – сказав Порошенко.

 

Мирослава висловила подяку Порошенкові за увагу до пам'яті Георгія. "Гія б пишався цим званням. Він багато разів казав мені, і публічно, що готовий віддати життя за Україну. Я сказала президенту, що якби Гія був живий, він однозначно сьогодні був би на східному фронті. Георгій з початку 90-х намагався донести до суспільства правду про гібридну війну Росії в Грузії, але тоді мало хто дослухався. Сьогодні, на жаль, майже щодня ми ховаємо українських героїв. Вічна їм пам'ять", – написала Мирослава на своїй сторінці у Facebook.

 

21.03.2016