Росія перекидає до Сирії нову військову техніку.

Про це йдеться в доповіді американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, оприлюдненому в понеділок, 21 березня.

 

 

«Незважаючи на заяви про виведення основних сил з Сирії, Росія перекидає нову техніку в цю країну», – цитує доповідь Stratfor інформаційний портал 15min.lt.

 

Аналітики Stratfor, посилаючись на фотографії російської авіабази в Латакії і в порту Тартус, зроблені 17 березня, підтверджують, що Росія здійснює виведення збройних сил з Сирії. Проте вони підкреслюють, що одночасно з цим Москва розширює інфраструктуру на цих базах і за останні дні розмістила там низку додаткової військової техніки.

 

Так, за даними Stratfor, Росія перекинула на базу в Латакію бойові гелікоптери Мі-28 і Ка-52. Як відзначають американські аналітики, ці машини здатні виконувати не тільки функції зі захисту авіабази, а й проводити бойові й пошуково-рятувальні операції, а також  надавати безпосередню авіаційну підтримку сухопутним військам.

 

Stratfor також зазначає, що Росія як і раніше не вивела з Сирії бойові літаки Су-30 і Су-35 й навіть після оголошення про виведення військ продовжувала підтримувати з повітря сирійські війська, які намагаються атакувати місто Пальміру.

 

Американські аналітики також констатують відсутність будь-яких істотних переміщень російської техніки в порту Тартус. У Stratfor вважають, що це свідчить про можливий намір Москви продовжувати активну наземну підтримку сирійської армії. «Окрім того, Росія може передати частину свого військового обладнання збройним силам президента Башара Асада», – зазначають експерти.

21.03.2016