Екс-керманича поліції Вінничини звільнили з-під варти.

Скандального екс-очільника поліції Вінниччини звільнили з-під варти Україна: суд так і не спромігся обрати йому запобіжний захід.

 

Про це повідомляє ТСН.ua.

 

Шевцова звільнили через те, що минуло три доби з моменту його затримання, відтак вичерпався термін попереднього утримання під вартою.

 

Після того, як екс-очільника поліції звільнили з-за ґрат, підозрюваного оточили колом його знайомі, посадили у авто й повезли у невідомому керунку.

 

Служба безпеки України затримала Антона Шевцова 18 березня при спробі вилетіти до Росії. Як повідомила прес-секретар СБУ Олена Гітлянська, затримання відбулось у рамках відкритого кримінального провадження за ознаками злочину, пов'язаного з діяльністю, що шкодить національним інтересам держави. Зареєстрували кримінальне провадження за ч.1 статті 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

 

Антона Шевцова звільнили з посади начальника управління Нацполіції Вінниччини 15 березня після численних протестів, пов'язаних із підозрою на проросійські погляди екс-начальника поліції. На персональній сторінці правоохоронця у соцмережах виявили знимку з російським боксером-політиком Валуєвим. Також Шевцов був героєм відеосюжету із параду з нагоди святкування 9 травня у Криму, проведеного у т.ч. під символікою Росії.

 

21.03.2016