СБУ затримала екс-керівника Нацполіції Вінниччини при спробі вилетіти у Росію.

Служба безпеки України затримала колишнього начальника управління Національної поліції у Вінницькій області Антона Шевцова при спробі вилетіти до Росії.

 

Про це повідомила прес-секретар СБУ Олена Гітлянська на своїй сторінці у Facebook.

 

За її словами, затримання відбулось у рамках відкритого кримінального провадження за ознаками злочину, пов'язаного з діяльністю, що шкодить національним інтересам держави. Зареєстрували кримінальне провадження за ч.1 статті 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

 

Антона Шевцова звільнили з посади 15 березня після численних протестів, що відбулися на Вінниччині, пов'язаних із підозрою на проросійські погляди екс-начальника поліції. На персональній сторінці правоохоронця у соцмережах виявили знимку з російським боксером-політиком Валуєвим. Також Шевцов був героєм відеосюжету із параду з нагоди святкування 9 травня у Криму, проведеного у т.ч. під символікою Росії.

 

Антон Шевцов заявив у відповідь, що не має наміру цуратися власної родини, котра й сьогодні залишається мешкати у Криму, а також не вбачає нічого поганого у відвідинах півострова. "Щодо мого візиту в Криму і присутності на параді: на параді супроводжував діда, що воював за Україну. Мій дід – герой тієї страшної війни. Я був у Криму, бо Крим – це Україна", – прокоментував чиновник.

 

Перевірка Служби безпеки України не виявила у поведінці Шевцова сепаратизму. "За результатами перевірки даних, які б підтверджували інформацію про вашу причетність до діяльності, спрямованої на порушення територіальної цілісності та недоторканності України, насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади, участі у непередбачених законом воєнізованих або збройних формувань т. зв. "ДНР/ЛНР" та терористичній діяльності на даний час не здобуто", – ішлося у листі СБУ.

 

18.03.2016