У Брюсселі затримано ймовірного організатора паризьких терактів.

За даними бельгійської газети DH, поліція виявила Салаха Абдеслама під час спецрейду, проведеного в брюссельському кварталі Моленбек.

 

 

Під час проведення операції поліція була змушена відкрити вогонь і поранити затриманого. У Міністерстві юстиції Бельгії підтвердили, що спійманий саме Салах Абдеслам.

 

26-річний Салах Абдеслам перебував у розшуку з листопада 2015 року. 13 листопада минулого року йому вдалося втекти з Парижа після серії терактів, внаслідок яких 130 людей загинули і близько 350 отримали поранення.

 

Правоохоронним органам вдалося вийти на слід Абдеслама після того, як в квартирі, де 15 березня проводився обшук, були виявлені відбитки його пальців. Тоді в ході операції в перестрілці був застрелений ймовірний спільник Абдеслама Мохамед Белькаїд, котрий відкрив вогонь і поранив чотирьох поліцейських.

 

Як повідомила бельгійська прокуратура, Белькаїда також розшукувала бельгійська та французька поліції за підозрою в причетності до терористичних актів в Парижі. 35-річний громадянин Алжиру використовував псевдонім Самір Бузід і перебував у списку розшукуваних під цим ім'ям з грудня 2015 року. Саме тоді слідству стало відомо, що Бузід переказав гроші з Брюсселя на банківський рахунок однієї з учасниць теракту в Парижі, убитої через п'ять днів після вибухів.

18.03.2016