Екс-директора комунального підприємства та радника Садового підозрюють у привласненні понад 2 млн. грн.

У Львові прокуратура повідомила про підозру колишньому директору ЛКП «Львівелектротранс» у заволодінні коштами громади під час закупівлі трамваїв, повідомили в прокуратурі Львівської області.

 

Наразі слідчий відділ прокуратури Львівщини проводить досудове розслідування за фактом заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах, що сталось ще в 2007-2008 роках.

 

Підозрюваний на той час був радником міського голови Львова, а потім – директором ЛКП «Львівелектротранс». З метою заволодіння бюджетними коштами він організував схему поставки вживаних трамваїв неналежної якості за значно завищеними цінами, через що громаді міста завдано шкоди на суму 2 млн 249 грн., що на час вчинення злочину становило понад 323 тис. євро.

 

Сьогодні, 18 березня, слідчі прокуратури повідомили колишньому директору ЛКП «Львівелектротранс» про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем вчинене в особливо великих розмірах). На підозрюваного може очікувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

 

Наразі в Галицькому районному суді м. Львова розглядають клопотання про обрання щодо підозрюваного запобіжного заходу у вигляді взяття під варту з визначенням розміру застави – 10 млн грн.

18.03.2016