Облрада знову визнала бійців-добровольців АТО.

Сьогодні, 18 березня, Івано-Франківська обласна рада ухвалила рішення «Про визнання бійців-добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на сході України», передає Галка.

 

«Визнати осіб з числа жителів Івано-Франківської області, які перебували чи перебувають у складі добровольчих формувань, що були утворені або самоорганізувалися для захисту незалежності, суверенітету, територіальної цілісності на сході Української держави, але в подальшому не увійшли до складу Збройних Сил України, Міністерства внутрішніх справ України, Національної гвардії України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів – бійцями-добровольцями, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на сході України (далі – бійці-добровольці АТО)», – йдеться у документі.

 

Відповідно до ухвали, буде створена спеціальна комісія, яка вивчатиме справи біців та визнаватиме їх «бійцями-добровольцями АТО».

 

Як повідомляв Z, Івано-Франківська обласна рада вже ухвалювала подібне рішення про визнання добровольців учасниками бойових дій, навколо невиконання цього рішення навіть розгорівся конфлвкт між добровольцями та Івано-Франківською облдержадміністрацією. Через певні юридичні нюанси депутати вирішили ухвалити інше рішення про визнання добровольців.

18.03.2016