Росія почала часткове виведення військ з Сирії.

Перша група російських літаків з авіабази Хмеймім вилетіла в пункти постійної дислокації на території Росії. Про це у вівторок, 15 березня, повідомили в управлінні прес-служби і інформації Міністерства оборони Росії.

 

 

«У складі групи – "лідер" – літак Ту-154, в якому перевозиться інженерно-технічний персонал, авіаційне і матеріально-технічне майно. За ним летять багатофункційні бомбардувальники Су-34. У такому складі група буде рухатися до російського кордону. Після його перетину всі літаки самостійно продовжать шлях на свої аеродроми постійного базування», – цитує інформаційний портал «Газета.Ру» повідомлення російського військового відомства.

 

При цьому голова комітету Ради Федерації з оборони та безпеки Віктор Озєров заявив, що в Сирії на деякий час можуть залишитися «зенітно-ракетні комплекси С-400 і близько тисячі російських солдатів та офіцерів, які забезпечуватимуть охорону російських військово-повітряної та військово-морських баз, а також частина літаків з екіпажами для здійснення повітряної розвідки».

 

Раніше голова Ради Федерації Валентина Матвієнко заявила, що у скасуванні постанови Ради Федерації про дозвіл використання російських військ за кордоном (якою було минулого року легітимізовано російську військову присутність у Сирії) немає необхідності. За її словами, відповідні повноваження надані президентові РФ. Також спікер верхньої палати парламенту, котра зараз перебуває з візитом в Малайзії, підкреслила, що Москва докладе всіх зусиль для реалізації «дорожньої карти» мирного врегулювання сирійського конфлікту.

 

Про виведення російських військ з Сирії було оголошено у понеділок, 14 березня. Президент РФ Володимир Путін заявив, що російські військовики «виконали поставлені перед ними завдання в цьому регіоні».

15.03.2016