Яценюк озвучив умови для своєї відставки.

Партія "Народний фронт" заявила, що Арсеній Яценюк може погодитися на добровільну відставку, якщо члени нинішньої коаліції запропонують персональний склад нового Кабінету міністрів, а також засвідчать наявність 226 голосів, потрібних для затвердження нового уряду.

 

Про це йдеться у заяві "Народного фронту".

 

"Лідер нашої політичної сили, прем’єр-міністр Арсеній Яценюк запропонував два варіанти виходу із нинішньої політичної кризи. Перший передбачає відновлення коаліції, посилення взаємодії між парламентськими фракціями і зміцнення нинішнього Кабінету міністрів. Згідно з другим, Арсеній Яценюк звертається до президента з проханням взяти на себе відповідальність, представити нового прем’єр-міністра та провести переговори з парламентськими силами щодо підтримки як іншого уряду, так і альтернативної програми", – ідеться у зверненні прем'єрської партії.

 

"Народний фронт" висловив сподівання, що найближчим часом, окрім прізвищ кандидатів на прем’єрське крісло, "ми почуємо ще й персональний склад нового уряду та його програму дій".

 

"І найголовніше, новий уряд має отримати беззаперечну та стійку підтримку своїх ініціатив у парламенті, а не буде як чинний уряд зазнавати цькування та безпідставної критики, яка набула форм середньовічного полювання на відьом", – ідеться у заяві.

 

"Народний фронт" вважає, що розв'язок політичної кризи залежить від позиції президента. "Що швидше президент Петро Порошенко та його фракція у Верховній Раді остаточно визначаться з ім'ям нового прем'єра, назвуть новий склад уряду та оголосять програму його реформ – то швидше країна вийде з кризи і продовжить курс реформ європейського зразка", – вважає команда прем'єра.

 

Подібні умови Арсеній Яценюк із соратниками озвучив і під час перемовин у Адміністрації президента напередодні. Про це казав у коментарі журналістам голова фракції "НФ" Максим Бурбак після понеділкових переговорів на Банковій. "Назвіть прем'єр-міністра, сформуйте команду, покажіть 226 голосів за кандидатуру нового прем'єра, покажіть програму наступного уряду на 2016 рік, і ми готові розпочати консультації щодо нашої участі у майбутній коаліції, якщо буде обрано такий шлях", – заявив Бурбак, за повідомленням аґенції "Інтерфакс-Україна".

 

15.03.2016