Порошенко ветував скандальний закон про електронне декларування.

Президент України застосував право вето до закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей подання службовими особами декларацій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру у 2016 році".

 

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

 

Натомість Петро Порошенко скерував до Верховної Ради законодавчі пропозиції до закону, погоджені з Євросоюзом.

 

"Я прийняв рішення, що заветую закон, який сьогодні надійшов з парламенту і подаю законопроект від імені президента, який визначаю як невідкладний і прошу парламент розглянути його у вівторок", – повідомив Порошенко під час зустрічі з представниками громадських організацій, що займаються боротьбою з корупцією.

 

Порошенко додав, що законодавчі пропозиції підтримав і Євросоюз. Президент отримав листа зі схвальними висновками за підписами двох єврокомісарів – комісара з питань європейської політики сусідства та перемовин із розширення Йоганнеса Хана та комісара з питань міграції, внутрішніх справ і громадянства Дімітріса Аврамопулоса.

 

Президент зазначив, що серед основних змін, які пропонуються, є зобов'язання для всіх високопосадовців подати електронні декларації в 2016 році. Так само у цьому році запроваджується кримінальна відповідальність за значні порушення у декларуванні. "Маємо всі шанси для того, щоб цього року українці їхали до ЄС без віз", – додав Порошенко.

 

14.03.2016