ГПУ оголосила про підозру міністру оборони часів Януковича.

Головна військова прокуратура склала повідомлення про підозру колишньому міністру оборони України за неналежне виконання службових обов’язків під час погодження у 2011 році переліку військового майна Збройних сил України, що підлягає відчуженню.

 

"Це рішення надало можливість міністерству оборони України здійснити неправомірне відчуження двох важких стратегічних бомбардувальників ТУ-95МС суб’єкту підприємництва, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді матеріальних збитків державі в особливо великому розмірі на суму понад 24 млн. грн.", – ідеться у повідомленні ГПУ.

 

Слідчі встановили місце розташування повітряних суден і наклало на них арешт. Літаки та деталі мали перейти до Росії.

 

У 2011 році Міністерство оборони очолював Михайло Єжель. За інформацією аґенції УНІАН, у 2014 році Генеральна прокуратура відкрила проти Єжеля понад 50 кримінальних справ за активну участь у знищенні тилового забезпечення української армії.

 

Михайло Єжель перебував на державній службі навіть після втечі Віктора Януковича. Допіру в травні 2015 року президент України звільнив екс-міністра з посади посла України у Білорусі.

 

У грудні 2015 року народний депутат від "Народного фронту" Дмитро Тимчук повідомив, що Єжель до цього часу переховується на території Білорусі. Таку інформацію Тимчук отримав від ГПУ у відповідь на запит щодо завдання державі збитків екс-міністром на 42 млн. грн., повідомляла аґенція УНН. “Виявляється, як випливає з документа, Єжель досі відлежується в білоруському військовому госпіталі. Туди він потрапив ще в серпні 2014 року, акурат після вручення підозри від ГПУ. При цьому білоруська генпрокуратура на запити своїх українських колег не реагує”, – коментував Тимчук.

 

11.03.2016