Коломийки з пенсійним рахунком Миколи Азарова.

Апеляційний суд Києва ще 4 лютого скасував арешт пенсії на поточному рахунку екс-прем'єр-міністра Миколи Азарова в державному "Ощадбанку".

 

Про це повідомляє аґенція "Українські новини" з посиланням на рішення суду. Зазначено, що Азаров із грудня 2007 року отримує щомісячну пенсію розміром у 17,3 тис. грн.

 

Колегія суддів Апеляційного суду зважила, що не можна накладати арешт на пенсію, адже вона є соціальною виплатою і не може піддаватися конфіскації.

 

Міністр же соціальної політики Павло Розенко заявив, що рішення суду не позначиться на достатку Азарова. "Така ухвала суду не вплине на наше рішення щодо припинення нарахування і виплати пенсії Азарову та іншим одіозним чиновникам режиму Януковича”, – заявив Розенко, за повідомленням прес-служби міністерства. За його словами, рішення суду стосується розблокування рахунка – але не нарахування пенсій. „Пенсійний фонд не виплачує і не нараховує пенсій ні Януковичу, ні Азарову, ні Пшонці. І нараховувати не буде”, – додав Розенко.

 

Пізніше Генпрокуратура повідомила, що слідчі знову звернулися до першої судової інстанції, і 24 лютого Печерський районний суд постановив повторно накласти арешт на кошти, які перебувають на пенсійному рахунку екс-прем’єра.

 

10.03.2016