Містяни протестують проти будівництва асфальтового заводу, а депутати збираються на позачергову сесію.

Завтра, 10 березня, у Жовкві відбудеться позачергова сесія міської ради, під час якої депутати розглянуть лише одне питання – про неприпустимість спорудження в місті асфальтового заводу. Про це розповів депутат Жовківської районної ради Ігор Муравський, передає Гал-Інфо.

 

Сьогодні, 9 березня, жовківчани вийшли на протест  проти виробництва,  що планує відкрити у місті одеська фірма «Автомагістраль-Південь». Вони занепокоєні тим, що завод має бути розташований за 250 метрів від дитячого садочка, неподалік житлових будинків та в охоронній зоні гори Гарай.

 

На мітинг містян прийшли також депутати місцевої ради, голова РДА Надія Щур та міський голова Жовкви Петро Вихопень. У результаті було домовлено скликати позачергову сесію міської ради.

 

За словами Ігоря Муравського, завод планують спорудити з розбірних конструкцій на місці колишньої бітумної бази, приміщення якої підприємці взяли в оренду в облавтодору. Одесити звернулись до міської ради з проханнями виділити землю для обслуговування приміщень.

 

Особливістю території є склади, до яких проведена залізнична колія.

 

«Мешканці Жовкви проти спорудження заводу. Він буде просто на території міста, за 250 метрів від садочка і 150 від житлових будинків.  До того ж, це територія заповідника «Розточчя», територія, по якій проходить вододіл, охоронна зона гори  Гарай. Тому ми завтра на сесії будемо розглядати рішення, щоб не допустити спорудження заводу», - сказав Ігор Муравський.

 

Підприємцям пропонують натомість ділянку між селами Глинсько і Воля Висоцька, на якій стоять колишні хімічні склади, але ті відмовляються, адже там немає настільки розвиненої інфраструктури.

09.03.2016