Двоє німецьких депутатів-євроскептиків можуть втратити місця в Європарламенті.

Мова йде про активістів партії «Альтернатива для Німеччини» (Alternative für Deutschland – AfD) Беатрікс фон Шторх (Beatrix von Storch) і Маркуса Претцеля (Marcus Pretzell). Політиків можуть позбавити мандатів за висловлювання про можливість застосування зброї проти біженців – повідомило німецьке видання Tagesspiegel.

 

 

Керівництво фракції євроскептиків у Європейському Парламенті зажадало від німецьких політиків фон Шторх і Претцелля покинути її лави. Якщо вони цього не зроблять до кінця березня, то 12 квітня може відбутися голосування щодо їхнього виключення з фракції.

 

Фракція євроскептиків, офіційно іменована «Європейські консерватори і реформісти» (European Conservatives and Reformists – EKR), є третьою за величиною в Європарламенті. До неї, зокрема, також входять представники британської Консерватвної партії і фінської правопопулістської партії «Справжні фіни» (Perussuomalaiset).

 

Фон Шторх і Претцель – єдині депутати в Європарламенті від німецької AfD, тому їхню вигнання означатиме для партії втрату представництва на загальноєвропейському рівні. Скандальні висловлювання про застосування зброї проти біженців, котрі нелегально перетинають кордон, з уст німецьких політиків пролунали на початку 2016 року. Хоча згодом фон Шторх назвала свою думку помилкою. 

09.03.2016