Містян просять поділитись старими фотографіями «Горіхового гаю».

Львів’ян просять допомогти зібрати раритетні світлини парку «Горіховий Гай» та колишнього кінотеатру «Сокіл», для постійної виставки. Про це на своїй сторінці у мережі Facebook написав директор «Lviv Film Center», що сьогодні діє в приміщенні кінотеатру, Андрій Породко.

 

«Величезне прохання мешканців мікрорайону приносити фотографії з дитинства в кінотеатр або відсканувати і сумувати на andrijporodko@gmail.com, я думаю усім було б цікаво подивитися як змінювався парк та кінотеатр на протязі сорока останніх років! Особисто мені цікаво», — закликав Андрій Породко.

 

Зібрані фотографії використають для створення постійної виставки, присвяченої парку «Горіховий Гай» та кінотеатру «Сокіл».

 

«Горіховий Гай» — парк між вулицями Володимира Великого, Княгині Ольги та штрекою на Ходорів. 

 

Загальна площа близько 40 га. На території парку є два озера і Олеська долина, якою протікає потічок Вулька, що впадає в Полтву. Назва парку походить від численних горіхів, що ростуть у ньому. Радянська офіційна назва парку — парк 30-Річчя визволення Львова. За радянських часів у парку було збудовано кінотеатр «Орлёнок» (теперішня назва — «Сокіл»).

 

08.03.2016