Посол Великобританії зустрілась зі Синюткою та Дворянин.

Надзвичайний і Повноважний Посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф відвідала Львівщину та зустрілася з керівництвом області – головою облдержадміністрації Олегом Синюткою та заступником голови облради Парасковією Дворянин, повідомили у прес-службі Львівської обласної ради.

 

«Об’єднане Королівство однозначно на стороні України. Ми знаємо, що Україна зазнає агресії з боку Росії. Ми підтримуємо незалежність і територіальну цілісність України. Можливо, наша дипломатія не така голосна, як в інших країнах, але ми допомагали і будемо допомагати Україні», – наголосила Джудіт Гоф.

 

Під час зустрічі сторони, окрім політичної ситуації в Україні, обговорили інвестиційні можливості та співпрацю в різних галузях економіки, освіти, медицини, туризму. Парасковія Дворянин, зокрема, наголосила на налагодженні тіснішої співпраці в освітній галузі.

 

«Для наших студентів англійська мова вже давно не є проблемою. Коли до Львова приїздить якийсь науковець з Європи, аудиторії на його лекціях переповнені. Ми хочемо бачити більше науковців з Великої Британії. Британські університети в рейтингу найкращих у світі, а ми маємо добрих студентів, яким треба додати мотивації», – зазначила Парасковія Дворянин.

 

Також вона згадала про обмін досвідом в медичній галузі.

 

На завершення розмови Олег Синютка запросив Джудіт Гоф приїхати до Львова в травні на футбольний матч Динамо (Київ) – Арсенал (Лондон).

04.03.2016