СБУ спровадила з України скандальну продюсерку «Інтера».

Колишній креативний продюсер підсумкової програми новин "Подробиці тижня" на телеканалі "Інтер" Марія Столярова під наглядом співробітників Служби безпеки України покинула територію держави.

 

Про це повідомила прес-секретар СБУ Олена Гітлянська.

 

"СБУ прийняла рішення – скоротити термін перебування на території України вищезазначеної громадянки РФ за вчинення дій, що завдають шкоди інтересам України. З тих же підстав їй заборонено в’їзд до нашої країни терміном на п’ять років", – повідомила Гітлянська.

 

21 лютого під час прямого ефіру Марія Столярова з грубою лайкою закликала перемкнути включення з майдану Незалежності в той час, коли транслювалося "живе" інтерв'ю з родичами героїв Небесної сотні. Цю нецензурщину потрактовано як образу "майданівців", загиблих у лютому 2014 року. Після інциденту ТОВ "Національні інформаційні системи" повідомило про звільнення Столярової "за згодою сторін".

 

Речниця СБУ зазначає, що перш ніж спровадити Столярову за межі держави, працівники Служби безпеки провели з нею слідчі дії. "Їх цікавили брудні виловлювання росіянки під час сюжету про героїв Небесної Сотні. Також у них були питання стосовно її перебування на тимчасово окупованих територіях у 2014 році та щодо її ймовірної участі у терористичних організаціях "ДНР/ЛНР". Здійснюється системний аналіз та вивчення її дописів у соціальних мережах, що можуть містити ознаки антиукраїнської пропаґанди", – прокоментувала Гітлянська.

 

Марія Столярова ще в 2014 році відзначалася грубими висловлювання на адресу Майдану, пізніше схвально відгукувалася про "ополчєніє" на Донбасі, також стверджувала, що українці та росіяни – "один народ".

 

25.02.2016