Порошенко заявив про ризик відновлення боїв на Донбасі.

Президент України Петро Порошенко заявив про те, що ризик відновлення повномасштабних бойових дій на Донбасі все ще залишається.

 

"Перспектива відновлення повномасштабних бойових дій на Сході через систематичне порушення агресором Російською Федерацією своїх зобов’язань, взятих у Мінську, чітко проглядається на наших радарах", – заявив Порошенко, виступаючи на урочистостях із нагоди випуску слухачів оперативно-стратегічного та оперативно-тактичного рівнів підготовки Національного університету оборони України.

 

Глава держави нагадав, що другий рік поспіль в українських військових вищих навчальних закладах практикуються дострокові випуски офіцерів, аби пришвидшити підготовку офіцерського корпусу. "Скорочення термінів навчання і прискорений випуск обумовлені тим, що навіть за найоптимістичнішого сценарію на Донбасі, навіть за тривалого перемир’я, яке перейшло би в політичне врегулювання та сталий мир, військова загроза зі Сходу залишиться, актуальною в короткостроковій і довготривалій перспективі", – зазначив Порошенко.

 

24.02.2016