Еро застеріг, що скасування віз залежить від боротьби з корупцією.

Міністри закордонних справ Німеччини та Франції Франк-Вальтер Штайнмаєр та Жан-Марк Еро обговорили на низці зустрічей із українськими політиками політичну кризу, а також закликали побороти корупцію.

 

Про це повідомляє "Німецька хвиля".

 

"Від вашого просування на шляху боротьби з корупцією залежатиме введення безвізового режиму з ЄС. Те саме стосується і МВФ", – заявив Жан-Марк Еро на зустрічі з головою партії "Батьківщина" Юлією Тимошенко. На цій зустрічі також ішлося про урядову кризу. Лідерка фракції, котра нещодавно вийшла з парламентської коаліції, закликала до формування нового уряду або ж проведення дострокових виборів до Верховної Ради.

 

Про корупцію говорив і Франк-Вальтер Штайнмаєр на прес-конференції після зустрічі з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіном. Штайнмаєр наголосив на важливості продовження економічних реформ. Для цього, за його словами, мусить діяти "принцип нульової толерантності до корупції". "Ми не говоримо Україні, на чолі з якими особами та яким чином рухатися вперед... Але усім нам потрібне керівництво держави, здатне до дій та рішень", – зазначив німецький міністр.

 

Під час зустрічі зі спікером Володимиром Гройсманом французький та німецький дипломати заявили, що Євросоюз потребує чіткого сигналу від України, що реформи продовжуватимуться, не зважаючи на складну політичну ситуацію. Голова Верховної Ради розповів, що запропонував провести "круглий стіл" за участі президента, прем'єр-міністра, фракцій парламенту та представників громадянського суспільства задля пошуку шляхів виходу із кризи.

 

Саме політична криза, за заявами німецького МЗС, стала основною причиною візиту німецького та французького міністрів до Києва. Уранці в понеділок німецька Frankfurter Allgemeine Zeitung опублікувала статтю Штайнмаєра та Еро, де вони звернулися до представників української влади із закликом до негайних реформ і рішучої боротьби з корупцією.

 

 

23.02.2016