Штайнмаєр та Еро розпочали свій візит в Україні.

Міністри закордонних справ Німеччини та Франції Франк-Вальтер Штайнмаєр і Жан-Марк Еро прибули в Україні для зустрічі з керівництвом країни.

 

Наразі Штайнмаєр та Еро вже відбули переговори з Арсенієм Яценюком, інформує "Урядовий портал".

 

Під час зустрічі, зокрема, йшлося "про комплекс питань, пов’язаних із виконанням мінських домовленостей". "Переконані, що разом, зберігаючи єдність, ми зможемо змусити Російську Федерацію повністю виконати мінські домовленості", – заявив Арсеній Яценюк.

 

Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що ЄС наразі не задоволений ходом утілення мінських домовленостей. "Ми співпрацюємо для реалізації Мінських домовленостей, і немає зараз поки причин бути задоволеними прогресом, якого ми б досягли за 12 місяців. Але з іншого боку, поки ми не бачимо іншої альтернативи процесу реалізації цих домовленостей", – сказав Штайнмаєр. Він висловив сподівання, що найближча зустріч міністрів "нормандського формату" буде "вирішальною ключовою", і що вдасться повернути довіру "нашому мирному процесу", цитує УНІАН.

 

Сторони також обговорили питання внутрішньополітичної ситуації в Україні та плани уряду в контексті європейського курсу перетворень.

 

Прем'єр, зважаючи на свіжий досвід, зазначив, що "єдність – головне для всіх нас: як єдність всередині ЄС, так і між Україною та Європейським союзом".

 

Яценюк висловив сподівання на введення безвізового режиму Євросоюзом. Прем'єр нагадав, що парламент ухвалив усі належні закони, також і у фінальному звіті Європейської комісії вказано, що Україна зробила всі необхідні кроки. "Це буде реальний, відчутний результат", – вважає Яценюк.

 

22.02.2016